Handling

Handling

Flashdance the Musical synopsis


AKT 1


Pittsburgh, 1983. På gulvet i Hurley Steel svejser den unge stålarbejder Alexandra (“Alex”) Owens, mens han venter utålmodig på, at hendes skift slutter (“Steeltown Sky”). Hun er ivrig efter at komme til Harry's Bar, en lille klub, hvor hun udfører innovative, modedrevne danse. På møbelgulvet fanger hun øje med Nick Hurley, søn af møllerejeren, der beslutter, at han vil lære mere om hende

På vej til klubben mødes Alex med sin ven Gloria, som opfordrer Alex til at forfølge sin drøm om at blive en uddannet danser i et legitimt selskab ved at ansøge om at prøve til det berømte Shipley Academy. Alex beslutter at tage chancen og beder akademiets administrator, fru Wilde, om en ansøgning ("It's All in Reach").


Da Alex varmer op til at optræde hos Harry, synger hendes gode venner (og meddansere) Kiki, Tess og Gloria "Maniac." Alex går på klubscenen, og hun er fængslende. Efter hendes optræden henvendes hun til Nick Hurley, men hun afviser ham, bekymret for at blive involveret med sin egen chef. I omklædningsrummet kan hendes veninder ikke tro, at hun ville afvise en så attraktiv som Nick, men Alex holder fast ved sine våben. Gloria, der venter på borde hos Harry, men længes efter at optræde, får en uddannelse fra kvinderne i, hvad der inspirerer til en "flashdance" ("Put It On"). Men da barens ejer, Harry, kommer ind og klager over, at en ny lap-dance joint kaldet Chameleon - åbnede ned ad gaden af ​​en skyggefuld iværksætter ved navn C.C. - begynder at hæve sine engang loyale kunder, Alex indser, at hendes dage hos Harry muligvis er nummererede ("It's All in Reach" reprise)


Alex er bange for sin audition og besøger sin ældre ven Hannah, en pensioneret danser, der styrker Alexs tillid til at komme ind i Shipley ("En million til en"). Alex rapporterer til Shipley til en foreløbig audition, men hun bliver hurtigt skræmt af de dygtige, uddannede dansere rundt omkring hende ("High Art"). Hun skynder sig ud, faldet sammen.


Den næste dag henvender Nick sig til Alex i stålværks frokostlokale, men endnu en gang afviser hun hans fremskridt. Nick får et legende jabbing fra stålmændene, som er glade for at se ham slået fra sin piedestal ("Justice"). Efter de går ud, bliver han kontaktet af sin sekretær, der viser ham en liste over arbejdere, der er bestemt til at blive fyret, da virksomheden begynder at outsource sin produktion. Nicks kærlighed (og respekt) for Alex satte ham på et hårdt sted ("Justice" reprise).


På Harry's Bar bliver Gloria ramt af C.C., ejeren af ​​Chameleon Club. Nick, der venter i klubben på endnu en chance for at tale med Alex, forsvarer C.C. af. Alex er imponeret over Nick's ridderlighed og accepterer endelig at lade ham tage hende med på en date. Gloria konfronterer sin mangeårige kæreste Jimmy, som er medtjener hos Harry (og Harrys nevø) og kræver at vide, hvorfor Jimmy aldrig holder op med hende. Jimmy indrømmer, at han har planer om at tage til New York for at gøre det som en stand-up tegneserie; desuden har han til hensigt at gå alene. Gloria er dybt såret, og de går i stykker (“Gloria”). Tess tager scenen hos Harry for at udføre en spændende fortolkning af "I Love Rock n 'Roll."


Nick og Alex vender tilbage til hendes sted fra deres date og begynder at bevæge sig forbi deres antagelser om hinanden; hun indrømmer sin drøm om at deltage i Shipley, mens han indrømmer, at han er revet om de medarbejdere, som hans familie vil have ham til at fyre. De begynder at blive forelsket ("Her og nu").

 

Et par uger senere går Alex til Hannah med en konvolut fra Shipley Academy og åbner den for at opdage, at hun er blevet kaldt tilbage til en afsluttende audition ("My Next Step"). I mellemtiden har C.C. lokker Gloria til at arbejde på kameleonen, mens Nick besøger fru Wilde for at takke hende for at lade Alex få et tilbagekald - som han har betalt for med et "bidrag" til akademiet. Salig uvidende om alt dette, træder Alex på Harrys scene og danser sprudlende og afslutter med en ikonisk sprængning af vand ovenfra. 

AKT 2


På Chameleon Club udfører pigerne skræmmende, da Gloria - i stigende grad afhængig af alkohol og kokain - indser, at hun er kommet for dybt ind i C.C. (“Kamæleonpige”).


Alex og Nick, som nu er meget forelsket, tager af sted for at møde dagens udfordringer ("Here and Now" reprise). Alex går til Hannah for yderligere auditionsrådgivning, og Hannah råder Alex til at give afkald på at forsøge at danse klassisk for dommerne til fordel for noget, der udtrykker Alexs unikke talent og stil; I mellemtiden forbereder Nick sig på at klage over sagen mod fyring af stålarbejderne ("My Turn").

Jimmy vender tilbage fra New York, hvor hans drømme om at blive en berømt stand-up-tegneserie hurtigt brækkede. Han beder sin onkel Harry om sit job tilbage, og Harry er efter en vis indledende modvilje enig i, glad for at have Jimmy hjemme ("Where I Belong").


Nick undlader at overbevise sin familie om, at de skal holde fast i arbejderne. Da Alex opdager, at mange af hendes venner på anlægget bliver fyret, argumenterer hun og Nick, hvilket får ham til at indrømme utilsigtet, at han arrangerede hendes tilbagekald på Shipley. Alex går ud over ham i raseri og efterlader Nick for at sætte spørgsmålstegn ved sin plads i virksomheden og hans vej i livet ("Nok").


Kiki udfører en flashdance til "Manhunt", da Harry fortsætter med at bekymre sig om C.C.s voksende succes. Alex, der stadig er ked af sin kamp med Nick og klarer at lære sandheden om hendes Shipley-tilbagekald, opdager at Gloria - som hun troede var væk og passede en slægtning - faktisk har været hos C.C. ved kamæleonen. Hun beslutsomt beslutter at gå til kameleon og redde Gloria (med nogle sidste øjebliks ridderlighed fra ingen ringere end Jimmy). Gloria og Jimmy forenes (”Where I Belong” reprise).


Alex beslutter at forlade Pittsburgh og vende tilbage til den lille by, hvor hun voksede op, til trods for at han ikke havde reelle udsigter der. Nick dukker op og prøver at fraråde hende stadig ("Hang On"). Hun insisterer på, at deres forhold har for mange udfordringer til at lykkes. Men da Alex opdager, at Hannah er død, efterlader hun nogle penge til sin undervisning på Shipley, konfronterer hun endelig sin egen frygt og træffer valget om at nå ud til sine drømme på trods af oddsene ("Prøv").


Alex ankommer til Shipley lige i tide til audition, og hendes bemærkelsesværdige dans udelukker dommernes oprindelige skepsis ("Flashdance - What a Feeling"). Alex får plads i det nye semester; Nick kommer ind med blomster, og Alex tilgiver fortiden og er sikker på, at hendes accept var baseret på hendes sande talent, og præsenterer ham for en rose fra buketten, før han omfavner ham med glæde.