Novemberspillet 2023

1929 - en gangstermusical

HATS opfører musicalen '1929 - En Gangstermusical' i Helle Hallen den 23.-26. november 2023.


Denne Musical er skrevet af Rasmus Mansachs og rummer alt fra mord, blackmail, kriminalitet, kidnapning, kærlighed, bedrag, kvinder og alt det forbudte …


Vi følger Gansterbossen Sonny Cassetti, der er nødsaget til at sælge sin højtelskede natklub Bottoms, da han bliver pengeafpresset og samtidig beskyldt for kidnapning, hvilket sætter ham i store økonomiske vanskeligheder.

Derudover lægger byens politikommissær sig i selen for at opklare, hvilke kriminelle handlinger der foregår i kulissen på Bottoms, som både rummer Sonnys privatliv og arbejdslivet på og omkring Bottoms.


Hele situationen skaber panik hos Mr. Cassettis familie og medarbejderstab. Alt fra Sonnys mor, forsømte hustru og den håbløst forelskede bror Sylvester, til den desperate natklubsangerinde, showpigerne, tjenerne og Sonnys håndlangere.


Sonnys rival, den græske Yannis Psofimis, udnytter muligheden for at overtage Bottoms, da Sonny ikke ser anden udvej end at sælge stedet for at kunne betale sin ukendte pengeafpresser.


Men, hvem er den ukendte pengeafpresser?


Det afsløres i den store chokerende finale, som finder sted på Bottoms på Nytårs aften år 1929.

Denne spændende fortælling er spækket med lidt komik, fantastisk musik og flotte shownumre, som tager sit afsæt i datidens jazz og swing, charleston i et mix af moderne popmusik!Kunstnerisk ledelse


Instruktør/koreograf: Amandamaya Bruun Robinson


Korleder: Frederik Kjeldsen Hertz


Orkesterleder: Rasmus Nørgaard HansenPRAKTISK & ROLLER

VALG AF ROLLER

I årets novemberspil er der plads til alle over 15 år, som ønsker at være med. Du kan vælge at søge en bestemt rolle eller som ensemble. Alle roller er beskrevet længere nede på siden.


BEMÆRK VENLIGST

Du kan ikke medbringe melodi på eget medie og afspille under audition

Du kan ikke synge til indspillet sang på eget medie

Du kan ikke vælge danseprøve fra. Alle skal til både danse og sangprøve.

Den tildelte tid, bedes overholdt. Er du forhindret på dagen, eller kan du ikke den tildelte tid, er det vigtigt at du giver besked om dette.


Har du spørgsmål i forhold til audition er du velkommen til at kontakte formand Birgitte Andersen via mail birgitte.l.andersen@gmail.com eller tlf. 50572788


Har du spørgsmål til rollerne, er du velkommen til at kontakte Amandamaya på tlf. 42339796.

Rolleoversigt


Sonny Cassetti (Hovedrolle)

Gangster, ejer af natklubben Bottoms, byens hotteste feststed. Er gift med Elena, storebror til Sylvester og søn af Sonia. Sonny er kold på overfladen og har en masse hemmeligheder, både i sit kriminelle arbejde og i sit privatliv. Han har et vanskeligt forhold til sin dominerende mor, men har også især problemer med at forsømme sin ellers hengivende kone.

Solist i: 'Bottoms er the shit', 'Hvem jeg er'


Sylvester Cassetti

Lillebror til Sonny, ansat på Bottoms, søn af Sonia, hemmelig kæreste med showpigen Mina. Sylvester skjuler sit forhold til Mina, fordi han planlægger at stjæle/skaffe penge til, at de kan stikke af fra bylivet og slå sig ned og få et 'rigtigt' liv i roligere rammer. Sylvester er ikke den kvikkeste, men, men en meget loyal og godhjertet fyr.

Solist i: 'Håndlangerliv', 'Vi er på vej', 'Sonny Boy' (samt 'Bottoms er the shit')


Kiki

Barmutter på Bottoms. Glad, moderlig og varm kvinde, der har et tæt venindeforhold til Lola. Kiki er altid frisk og glad, og hun er elsker til håndlangeren Felix.


Solist i: 'Nytårsbrag' (samt 'Bottoms er the shit')


Lola

Barmutter på Bottoms. Tør og pessimistisk (men velmenende) kvinde. Har et tæt venindeforhold til Kiki, selv om de næsten ikke har noget til fælles. Lola har været gennem lidt af hvert og lægger ikke skjul på det.


Solist i: 'Nytårsbrag' (samt 'Bottoms er the shit')


Felix

En af Sonnys håndlangere. En glad, bekymringsfri, positiv, sexglad og festlig fyr. Kikis elsker.


Solist i: 'Håndlangerliv' (samt Bottoms er the shit')


Anton

En af Sonnys håndlangere. Har problemer med sin vrede og er voldelig. Han har kun været to år hos Sonny, men blev ansat, fordi han ligesom Sonny har et indædt had til Yannis. Anton går med klap for øjet.


Solist i: 'Håndlangerliv', 'Vi er på vej' (samt 'Bottoms er the shit')


Elena Cassetti

Sonnys kone. De har været sammen i 5 år, og hun elsker sin mand, men han lader til aldrig at have tid til hende, så hun er dybt ulykkelig og samtidig vred. Hun gør alt for at opnå sin mands opmærksomhed og kærlighed, men bliver afvist gang på gang og er dybt deprimeret over situationen. Hun er overbevist om, at hendes mand har en hemmelig elskerinde.


Solisti: 'Sonny Boy', 'Kvart i ti, helt itu'


Mina

Showpige i Bottoms, hemmelig kæreste med Sylvester. Ikke så kvik, men sød, godtroende og kærlig pige. hendes bedste ven er tjeneren Thomas.


Solis i: 'Vi er på vej'


Sonia Cassetti

Enkefrue og mor til Sonny og Sylvester. En yderst dominerende kvinde, som bruger folk som brikker i sit spil for at få sin egen personlige agenda gennemført. Sammen med Sonny og Sylvesters far fuskede hun sig til penge og skabte stor kapital, som nu er videregået til Sonny. Hun foretrækker sin yngste søn (sylvester) frem for sin førstefødte (Sonny) og lægger ikke skjul på det.


Solist i: 'En kvindes skam', 'Sonny Boy'


Thomas

Pligtopfyldende afrydder på Bottoms og Sonnys personlige tjener. Hans bedste veninde er korpigen Mina.


Solist i: 'Sonny Boy'


Yannis Psofimis

Sonnys nemesis og konkurrent, byens anden store gangster. De har i årevis kæmpet om at styre byens undergrund hver især, og det fryder Yannis, at der nu er udsigt til, at han kan blive byens største mafiaboss, da Sonny tilbyder ham at købe Bottoms. Yannis er gift med Apollonia, der er en utilfreds krukke, og de kommunikerer nærmest udelukkende ved at skændes. Yannis er kendt af alle som 'Grækeren'.


Solist i: 'Nok brok' (samt 'Bottoms er the shit')


Apollonia Psofimis

Yannis' kværulerende kone, der aldrig kan stilles tilfreds af sin mand, og som brokker sig bare for brokkens skyld. Hun synes, at hendes mand er et pjok og en nar, selv om hun inderst inde nyder både hans penge og også at være hans hustru, men hun nyder at skændes for 'spændeingen' i det.


Solist i: 'Nok brok' (samt 'Bottoms er the shit')


Sophia

Har været ansat som natklubsangerinde på Bottoms i årevis. Hun har aldrig fundet en mand og er stærkt alkoholiseret - og hun ved godt, at hendes dage som natklubsangerinde er talte, fordi hun ikke længere er så ung og fræk, som hun engang var, men hun nægter at se det i øjnene. Hun ser sig meget sur på Coco, den nye natklubsangerinde, som efter Sonnys salg af Bottoms skal overtage hendes plads.


Solist i: '1929', 'Bottoms er the shit', 'Den gyldne tid', '1929 (reprise)'


Coco Martinez

Eksotisk og selvhøjtidelig diva, ansat hos Yannis (og er vist nok også hans elskerinde). Hun er den kommende nye natklubsanderinde på Bottoms, som skal overtage Sophias plads, når Grækeren først har opkøbt Sonnys natklub. Op til overdragelsen har hun et magtspil kørende med Sophia om, hvem der er den bedste sangerinde og største stjerne.


Solist i: 'Johnny', 'Den gyldne tid', '1929 (reprise)'


Kriminalkommisær Elliot Smidt

Lettere korupt politimand, der tidligere har holdt øje med Sonnys kriminelle aktiviteter som gangster og ulovlig spiritusformidler, men han bliver dog løbende betalt af Sonny for at se igennem fingrene med det hele. Han forsøger at opklare sagen om borgmesterens kidnappede børn.


Solist i: 'Sonny Boy'


Gabriella/Alice

Skuespillerinde, der arbejder 'undercover' i Sonnys natklub som den generte showpige Alice. Hun er mellemmand og afpresser Sonny i forklædning som Gabriella, en ægte femme fatale.


Solist i: 'Sonny Boy'


Isabella og Paula

Showpiger på Bottoms. To solistsangerinder i et nummer, hvor showpigerne bruger alle kneb for at overtale Yannis til at beholde dem på lønningslisten efter overdragelsen af Bottoms.


Solist i: 'Lige hvad du vil'

DANSE- OG ENSEMBLEROLLER


Anna, Connie, Esther, Heidi, Marlena, Sabrina, Susan, Kimmie

Showpiger på Bottoms (sammen med Mina, Alice, Isabella og Paula). Showpigerne optræder løbende på Bottoms og er derfor med i flere af sangene som showpiger/dansere. De er alle bekymrede over at miste deres job, da Yannis kommer til for at overtage natklubben.


Dansere

Deltager som hoveddanserne i diverse solostykker ('Stomp', 'Party Starter') samt i de mere avancerede dele af de numre, hvor de syngende showpiger optræder.


Victor, Jim

Yannis' pålidelige og iskolde bodyquards, følger ham over alt.


Fisker-Jack

Fiskerhandler, der ikke har betalt sin gæld til Sonny, og som deltager i et flashback


Allan

En af Sonnys afdøde håndlangere. Medvirker i flashback.


Betjent

To af Schmidts medarbejdere fra politiet, medvirker i sidste scene.


Festgæster

Gælder på Bottoms i løbet af forestillingen og til den store nytårsfest i akt. 2